Lions Club Turku Archipelago tukee kesällä 2014 järjestetyn Celeb-Am-julkkisgolf-tapahtuman tuotolla eli 9 000 eurolla Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y:n lapsisyöpäpotilasperheiden kerhoa Sykeröä. Lahjoitus tehtiin 15.12.2014 Meri-Karinassa, Hirvensalossa.

Sykerö on vuonna 1980 perustettu Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminta-alueella oleva syöpäsairaiden lasten perheiden potilasyhdistys, joka tarjoaa syöpälapsiperheille muun muassa virkistystä ja vertaistukea. Kerhon keskeisenä tavoitteena on tuoda syöpään sairastuneelle edellytyksiä elää mahdollisimman normaalia elämää raskaista hoitojaksoista ja infektioeristyksestä huolimatta.

”Lapsen ja nuoren vakava akuutti sairastuminen vie vanhempien sekä koko perheen voimavaroja. Tämänkaltaisilla lahjoituksilla pystymme kokonaisvaltaisesti tukemaan perheiden jaksamista järjestämällä muun muassa erilaisia infektioriskittömiä tapahtumia ja keskustelutilaisuuksia sekä tarjoamaan konkreettista taloudellista apua perheille. Vertaistuen merkitys, taloudellinen apu ja aktiviteettien mahdollisuus tilanteessa, missä lapsi on hengenvaarallisesti sairas ja infektioriskin vuoksi eristetty ulkomaailmasta sekä toisen vanhemmista joutuessa jäämään pois töistä ovat äärimmäisen raskaita ja kuormittavia asioita. Näillä lahjoituksilla on suuri merkitys oman toimintamme mahdollistamiseksi lasten ja perheiden eteen.” kertoo Sykerön puheenjohtaja Mikko Pohjanheimo.

Lahjoitustilaisuudessa olivat mukana (kuvassa vasemmalta oikealle) LC Turku Archipelagon kauden 2013-2014 presidentti Janne Pöyhönen, CelebAm-golftapahtuman projektijohtaja Marko Riionheimo, Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen toimitusjohtaja Tiina Surakka ja Sykerön toiminnanjohtaja Mikko Pohjanheimo.