Klubin esittely

Lions Club Turku/Archipelago on perustettu vuonna 2001 ja sen toiminta-aluetta ovat Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saaret. Jäsenistönsä keski-iällä mitattuna LC Turku/Archipelago on Suomen nuorin Lions-klubi. Hyväntekeväisyysjärjestönä se pyrkii edesauttamaan oman toiminta-alueensa kehittämistä ja hyvinvointia.

Lyhyestä historiastaan huolimatta LC Turku/Archipelago on ehtinyt olla jo monessa mukana. Aktiivisen toiminnan tuottamilla varoilla klubi on lahjoittanut vuosittain mm. stipendejä, urheiluvälineitä, leluja sekä heijastimia toiminta-alueensa kouluille ja päiväkodeille. Taloudellista tukea klubi on antanut Lounais-Suomen Syöpäyhdistykselle ja sen lapsisyöpäpotilasperheiden kerholle, Sykerölle.

LC Turku/Archipelago osallistuu vuosittain Leijonien yhteiseen seppeleenlaskutitaisuuteen Turun hautausmaan sankarihaudoilla ja on mukana Lehmusvalkaman palvelukeskuksessa järjestettävällä vanhusten joululounaalla avustaen osallistujia kuljetus- ym. järjestelyissä. Klubin edustajat nähdään joka vuosi myös Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen siltakeräyksessä, joka järjestään vuotuisten Hirvensalopäivien yhteydessä. Lisäksi klubi on aktiivisesti mukana toiminta-alueen nuorisokahvilatoiminnassa sekä monissa perhe- ja hyväntekeväisyystapahtumissa.

Osa palvelutyöstämme on sitoutuminen kansainväliseen toimintaan. Olemme mukana Campaign Sight First II -ohjelmassa, jonka tavoitteena on auttaa maailmanlaajuisessa taistelussa sokeutta vastaan.

Klubilla on myös erittäin aktiivista lady-toimintaa. Kuukausittaisten aktiviteettien ohella Lions Club Turku/Achipelagon Ladyt järjestävät vuosittain korkeatasoisen hyväntekeväisyysgaalan, johon osallistuu satoja illallisvieraita. Ladyjen lahjoituskohteena ovat sairaat tai vähäosaiset lapset.

Jotta voimme jatkossakin toimia aktiivisesti ja tehokkaasti oman toiminta-alueemme hyväksi, etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia jäseniä. Mikäli olet kiinnostunut auttamaan lähimmäisiäsi ja valmis uhraamaan aikaasi muiden hyväksi, olet lämpimästi tervetullut mukaan LC Turku/Archipelagon toimintaan.